medijska pismenost
banner

Urednici Monda podneli ostavku

05. 05. 2014 / Izvor: Beta, B92Grupa urednika francuskog dnevnika Mond podnela je danas ostavku posle višemesecnih nesuglasica sa upravom lista oko reorganizcije redakcije.

Urednici Monda podneli ostavku

"Nedostatak poverenja i komunikacije sa upravom redakcije sprečava nas da ispunimo našu uredničku ulogu", napisalo je sedam glavnih urednika ili pomoćnika glavnih urednika u internoj poruci upućenoj direktorki Monda Natali Nugajred, i predsedniku lista Luju Drajfusu, u koju je Frans pres imao uvid.

Oni su napisali da već više meseci upućuju brojne poruke upozorenja kako bi ukazali na ozbiljne poremećaje u funkcionisanju lista. 

Rekli su da ne žele da oslabe redakciju zbog svog postupka i da su stoga spremni da se bave tekućim poslovima do imenovanja novog uredničkog tima. 

"Pokušali smo da ponudimo rešenja, bez uspeha. Danas konstatujemo da više nismo u stanju da obavljamo poslove koji su nam povereni, i zato podnosimo ostavku na svoja mesta", napisali su. 

Natali Nugajred je direktorka Monda od marta 2013. 

Prema poruci upućenoj njenim saradnicima u februaru, ona je predvidela da oko pedeset mesta u redakciji preusmeri ka drugim servisima, veliki deo ka internet servisu. Sindikati su izrazili bojazan da se radi o prikrivenom socijalnom planu, navodi agencija Frans press.