medijska pismenost
banner

O medijskoj pismenosti (PDF)Ebart – Medijski arhiv objavio je knjigu „O medijskoj pismenosti“, u okviru projekta širenja medijske pismenosti u srednjim školama u Srbiji. Reč je o popularnom izdanju – nekoj vrsti alatke za razumevanje medija – koja je namenjena mladim ljudima koji najčešće konzumiraju medije bez ikakve zadrške i kritičkog stava.

Ebart – Medijski arhiv objavio je knjigu „O medijskoj pismenosti“, u okviru projekta širenja medijske pismenosti u srednjim školama u Srbiji. Reč je o popularnom izdanju – nekoj vrsti alatke za razumevanje medija – koja je namenjena mladim ljudima koji najčešće konzumiraju medije bez ikakve zadrške i kritičkog stava.

Knjiga „O medijskoj pismenosti“ daje osnovne informacije o rubrikama i žanrovima u medijima, potpunosti informacija, etičkom kodeksu u novinarstvu, pravu na lični stav novinara i obavezi da se drži činjenica i objektivnosti. Mladi čitaoci se upoznaju i sa osnovnim pravilima on-line novinarstva, upotrebom on-line arhiva, pretrazi na Internetu, Vikiliksu i značaju društvenih mreža.